Aankondiging prijsverhogingen n.a.v. Coronavirus

Beste relatie,

N.a.v. het coronavirus zijn de productiebedrijven in China weer heel langzaam aan het opstarten.

Door het coronavirus is er veel vraag vanuit de hele wereld naar Single Use (disposable) handschoenen, veiligheidsbrillen, (medische) gelaatsschermen, stofmaskers, Single Use (disposable) kleding en papierproducten.

Deze producten worden grotendeels geproduceerd in het Verre Oosten.

Zoals u heeft gehoord of heeft kunnen lezen is de beschikbaarheid van bovenstaande producten er niet of zijn deze zeer minimaal beschikbaar of hebben hele lange levertijden.

De grote vraag van de internationale en nationale overheid, ziekenhuizen, organisaties en instellingen die verbonden zijn met de zorg, krijgen nu logischer wijze in deze periode voorrang bij het leveren.

Om de levertijden te bespoedigen worden al deze producten momenteel niet per schip maar per vliegtuig vanuit het Verre Oosten vervoerd, wat veel hogere vrachtkosten met zich meeneemt.

Daarnaast is er in China ook een groot tekort aan grondstoffen en een forse stijging van de arbeidskosten, dit alles bij elkaar genomen heeft natuurlijk invloed op onze verkoopprijzen.

Exacte nieuwe verkoopprijzen kunnen wij u echter op dit moment nog niet afgeven, maar u kunt rekening houden met een behoorlijke prijsverhoging.

EQ-Rent heeft momenteel geen voorraden meer van alle type ademhalingsbescherming, Single Use handschoenen en Single Use kleding.

Wij hebben op dit moment ook nog geen enkele duidelijkheid met betrekking tot levertijden voor onze reguliere producten die in het Verre Oosten worden geproduceerd.

Hierdoor is het geven van exacte levertijden door ons nog niet mogelijk.

Wij staan dagelijks in contact met onze fabrikanten en importeurs om op de hoogte te blijven van de situatie en zullen u direct informeren zodra er meer duidelijkheid is omtrent leveringen en voorraden.

Wij hopen u hierbij tot dusver te hebben geïnformeerd.

 Team EQ-Rent BV 

Winkelwagen