Koehler Brightstar

Koehler BrightStar produceert intrinsiek veilige zaklampen, lantaarns en koplampen die brandweerlieden, eerstehulpverleners en ambulancepersoneel helpen om veilig te blijven en de klus te klaren. Het bedrijf viert dit jaar 110 jaar en ontwikkelt en verzendt veiligheidsgoedgekeurde producten vanuit Hanover Township, Pennsylvania. Het bedrijf bedient ook de mijnbouw-, scheepvaart-, industriële en productie-industrie en deze duurzame, betrouwbare producten worden gebruikt in enkele van de donkerste, meest uitdagende omgevingen over de hele wereld.

Koehler heeft een lange traditie in het ontwerpen en ontwikkelen van batterijen en lampen voor mijnveiligheid. Opgericht in 1912, vervaardigde Koehler het eerste nafta-brandende veiligheidslicht ooit goedgekeurd door het Amerikaanse Bureau of Mines voor explosieve mijnbouwomgevingen. In 1918 ontwikkelde Koehler de eerste elektrische, oplaadbare kaplamp. Koehler ging verder met de ontwikkeling van ‘s werelds eerste door lithium-ion aangedreven lampvoet, die het meest betrouwbare licht op de markt bleef leveren.

Koehler BrightStar blijft innovatieve verlichtingsproducten ontwikkelen en produceren voor degenen die ondergronds werken, in fabrieken en energiecentrales, op het water en overal waar ze nodig zijn om mensen in uitdagende omgevingen te helpen.

Winkelwagen