Waarschuwing KN95-FFP2 maskers

Waarschuwing KN95-FFP2 maskers
Geachte relatie,
Nu de discussie over het dragen van medische maskers in heel Europa weer oplaait, wordt ook de vraag hier naar weer groter. Om die reden zien wij ook weer veel maskers op de markt komen, die als FFP2 met of zonder medische keuring worden verkocht. In één oogopslag kun je zien dat het KN95 maskers zijn en -in de meeste gevallen- als niet medisch worden geclassificeerd.
Een FFP2 wordt bijvoorbeeld NOOIT met oorlussen geleverd, maar moet met hoofdbanden worden vervaardigd om in Europa te kunnen worden gecertificeerd als FFP2.
Een probleem met een KN95 kan zijn dat ook de overige specificaties (zoals filtering en virusbescherming) niet kloppen. Er is in ieder geval geen controle op geweest door een Europese notified body (keuringsinstantie) en vaak worden de Chinese testen 1 op 1 overgenomen. Het kan voorkomen dat een (onbekende) notified body een certificaat afgeeft op basis van externe testrapporten. Om die reden kunnen deze maskers natuurlijk wel goedkoper worden aangeboden.
Bij EQ-Rent verkopen wij alleen maskers die FFP2 gecertificeerd zijn en tevens getest zijn volgens de EN14683:2019 – TYPE IIR. Daarvan kunnen wij namelijk de beschermende werking garanderen, op KN95 maskers kunnen wij dat niet.
Kortom: als het verkopen van veiligheid één van de kernwaarden binnen uw bedrijf is, raden wij u aan om goed te kijken naar de certificaten die horen bij het product wat u koopt.
Mocht u twijfelen dan zijn wij gaarne bereid een check voor u uit te voeren. Neem daarvoor telefonisch contact op met (0181) 442273 of mail naar info@eq-rent.nl
FFP2 maskers in het kort: 
• NOOIT met oorlussen, maar met hoofdbanden
• Check Europese Notified Body (het keuringsinstituut)
• Vraag bijbehorende certificaat op
Winkelwagen